„ULNA“ kviečia jaunuosius šokėjus Į(ŠOK)ti su ADRIAN CARLO BIBIANO

Trupė „ULNA“ toliau tęsia šiuolaikinio šokio seminarų ciklą „(Į)ŠOK”, kurio metu kartą per mėnesį Kauno kultūros centre užsiėmimus veda stipriausi ir įdomiausi Lietuvos ir užsienio šiuolaikinio šokio kūrėjai. Šį kartą į seminarą balandžio 13 d., šeštadienį, 11 val. kviečia šiuolaikinio šokio šokėjas, choreografas ir lektorius Adrian Carlo Bibiano.

LEKTORIUS

Šiuolaikinio šokio šokėjas ir choreografas Adrian Carlo Bibiano gimė 1995 m. Ontarijuje, Kanadoje. Užaugo Akapulke, Meksikoje, kur jis susipažino ir tobulinosi šiuolaikinio šokio srityje dirbdamas kartu su įvairiais nepriklausomais kūrėjais Meksikoje ir užsienyje. Meksikoje kūrė kartu su tokiomis šiuolaikinio šokio trupėmis, kaip „Cía. Médula” ir „La quinto danza y teatro”. 

Šiuo metu gyvena ir kuria Lietuvoje kaip nepriklausomas ir laisvai samdomas šiuolaikinio šokio šokėjas, yra „Šiuolaikinio šokio asociacijos” narys, kuria tarptautiniame projekte „Dance Well” ir šiuolaikinio šokio trupėje „Nuepiko”. Jo sukurta choreografija spektakliui „Pakankamas atstumas / A Fair Distance“  („Nuepiko” ir Kauno miesto kamerinio teatro koprodukcija) nugalėjo kaip geriausia festivalio „Išeities taškas” rengtame eskizų konkurse, bei buvo pastebėta ir apdovanota prestižiniu Kauno teatrų apdovanojimu  „Fortūna”. Adrian taip pat buvo apdovanotas Lietuvos kultūros ministerijos prizu „Metų debiuto” kategorijoje.

Adrian aktyviai ir noriai  dalijasi savo žiniomis ir patirtimis įvairių dirbtuvių ir seminarų metu.


SEMINARAS

Seminaro metu bus tyrinėjami įvairūs judėjimo ir kūno išraiškos metodai, skatinantys dalyvius nuolat atrasti save iš naujo per nesuskaičiuojamą daugybę judesio galimybių. Tai ne tik suteiks seminaro dalyviams praktinių įrankių, bet ir sukurs erdvę sąveikai, dėmesingam klausymuisi, refleksijai, bendram supratimui ir nuolatiniam mokymuisi. Bus siekiama suaktyvinti kūną judant, taip įjautrinant jo jutiminę navigaciją erdvėje. šis procesas paska tins judėjimo stilių, kuriam būdingas sklandumas, tęstinumas ir stiprumas, o grindys taps pradiniu kūno sąlyčio ir atspirties tašku. Praktikos ir dinamiško pokalbio tarp „įvykdymo” ir „leidimo” metu, dalyviais įgys patirtį, kaip su(si)kurti erdvę tyrinėjimui. Taikydami šį metodą, dalyviai tyrinės įvairius aspektus, tokius kaip: poslinkis, atramos taškai ir santykiai, motoriniai impulsai, slydimo judesiai ir naujų koordinavimo modelių kūrimas ant horizontalaus paviršiaus. 

Seminaras skirtas jaunimui (13-25m.), kuris jau yra gerai susipažinęs su šokiu / pažengęs šokio srityje.

BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA (BILIETO ĮSIGIJIMAS)

KUR: Kauno kultūros centras, Vytauto pr. 79, 44321 Kaunas.

DATA: balandžio 13 d. 11.00- 14.00 val.

Apšilimo pradžia (durys atsiveria) – 10:45 val.

TRUKMĖ: 3 val.

Seminaro kaina – 20 EUR (bilietai netrukus prekyboje)

Projekto partneriai: Kauno kultūros centras, Lietuvos šokio informacijos centras ir Šiuolaikinio šokio asociacija.

Projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *