Tarptautinė šokio diena: judesio žaidimai mylimame mieste

Kasmet balandžio 29 d. minima Tarptautinė šokio diena. Šia proga Vilniaus miesto šokio teatras ir mokykla „Low Air“ kviečia visus jungtis į nekasdienę šokio praktiką lauke ir patirti miestą kaip kūną. „Leiskimės į vaizduotę žadinantį judesį, drauge kurkime aktyvesnes buvimo mieste ir kieme patirtis“, – rašoma „Low Air“ pranešime žiniasklaidai.

Ar įmanu nekasdienę šokio praktiką miesto mikrorajone išplėtoti kaip tam tikrą judesio kryptį ir taip sukurti naujų kasdienių ritualinių patirčių? Ar mikrorajono erdvė gali atsiverti judesio žaidimams, kuriems netaikomas amžiaus ar kūno ribotumas? Ar miestą, kiemą galima patirti naujai, atgaivinus senus lauko žaidimus, transformuojant juos per šių dienų miesto šokio kalbą? Kokias choreografijas miestiečiai–judantieji ir šokėjai kuria pasikartojančiame judesyje tiek individualiai, tiek bendruomenėje?

Vilniaus miesto šokio teatras ir mokykla „Low Air“ tikisi, kad atsikartojantys judesio žaidimų, gatvės ir šiuolaikinio šokio kodai pakvies įsitraukti kiekvieną, o choreografinės kombinacijos ir susitikimai sutelks stebėtojus tiesiog patyrinėti ar apmąstyti judančiuosius, kaip šios akimirkos bendro žaidimo veikėjus. Galbūt norėsis šokio dieną tęsti ištisus metus?

Šokis (su)jungia – vilniečiai, miesto svečiai balandžio 29 d. kviečiami susitikti:

16:00–17:00 Vilniaus Katedros aikštėje, kur judesio žaidimus žais šokio mokyklos „Low Air“ hiphopo, breiko ir šiuolaikinio šokio vaikų grupės;

18:00–19:30 Justiniškių mikrorajono Šypsenų alėjoje, netoli Taikos g. 10 pastato. Žaidimai prasidės greta pagrindinio įėjimo į prekybos centrą „Norfa XL“ (Justiniškių g. 91A), netoli stotelės pavadinimu „Justiniškės“.

Judesio žaidimus žais šokio mokyklos „Low Air“ hiphopo, hauso, breiko, waackingo, džiazo ir šiuolaikinio šokio paauglių ir suaugusiųjų grupės.

Renginys nemokamas ir atviras visiems. Susitikimai įvyks Vilniaus Katedros aikštėje ir Justiniškių mikrorajono Šypsenų alėjoje Tarptautinę šokio dieną balandžio 29-ąją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *