Meninių akcijų savaitė kviečia teikti savo idėjas

Nepriklausoma šokio meno organizacija “Be kompanijos” kviečia įvairių sričių menininkus (-es) bei kūrybines komandas teikti idėjų pasiūlymus meninių akcijų savaitei – MAS, kuri vyks š.m. rugsėjo 11-17 dienomis, Vilniuje. Idėjų laukiame iki rugpjūčio 6 dienos (imtinai). Atlygis už meninės akcijos sukūrimą ar jau turimo kūrinio adaptaciją bei įgyvendinimą 600 Eur (bruto).

Laisvės samprata skirtinguose istoriniuose bei geografiniuose kontekstuose suvokiama ir patiriama savitai, nuolatos kinta, evoliucionuoja, kelia mažesnes ar didesnes diskusijas, baugina ir be abejo įkvepia. Tačiau kalbėti laisvės temomis neretai sudėtinga dėl jos didžiulės plotmės ar priešingai, pernelyg siauros apibrėžties, dažnai apipintos nacionaliniais atributais. Visgi, mąstyti, kvescionuoti ir tyrinėti laisvės fenomeną yra viena iš sąmoningo žmogaus užduočių ir privilegijų. 

Šiais metais kūrybinė MAS komanda į laisvės tematiką kviečia pažvelgti per kūno tyrinėjimo prizmę, kuris priešingai nei moderniajame dualizme, nėra atskiriamas nuo sąmonės (savojo „aš“), leidžiant jam tapti atskaitos tašku, veiksmų motyvacijos šaltiniu, klausiančiuoju ir liudytoju, vieta erdvėje ir laike, orientacijos įrankiu, riboženkliu, komunikacijos su kitu ar transendencijos apraiška. 

Siūlant meninių akcijų idėjas, kviečiame kelti jums rūpimus klausimus, būti jautriems šiam laikmečiui aktualioms problemoms ir iššūkiams, bei būti pasirengus kūrinius įgyvendinti viešose miesto erdvėse.

IDĖJŲ LAUKIAME ČIA: https://forms.gle/uo4SYFRLvHjA5A7B6 

Kilus klausimams: info@bekompanijos.lt 

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *