ULNA kviečia ĮšOK- ti jaunimą į šiuolaikinio šokio pasaulį

ULNA trupės edukacinėje erdvėje startuoja seminarų ciklas “ĮšOK” , kurio siekis vykdyti šokio/judesio laboratorijas atkreipiant dėmesį į jaunąją kartą. Jaunąjį, augantį ir besiformuojantį šokėją, suteikiant sąlygas giliau pažinti šiuolaikinį šokį, tobulėti drauge su Lietuvos ir užsienio šokio profesionalais. 

Jaunoji karta turėtų būti prioritetas esamame laike, nes tai mūsų augančios valstybės pagrindas ir ateitis. Todėl labai svarbu ugdyti ją kultūra, menu. Juk Menas – tai žmogaus kūrybinės veiklos estetinė-sensualinė (grožinė-jutiminė) išraiška. Žmonijos dvasinės kultūros dalis. Jaunosios kartos ugdymas šokiu, skatinimas domėtis šiuo žanru, užmegzti naujus ryšius, yra labai svarbus šiuolaikinio šokio raidai Lietuvoje. 

 Šokis būryje didina socialinę integraciją, vysto socialinius įgūdžius, komunikabilumą, didina bendraminčių ratą, o visa tai veikia teigiamu grįžtamuoju ryšiu emocinei sveikatai. Emociškai stabilus jaunimas, stabili mūsų ateitis. 

Projektas jaunimui sudarys galimybes plėtoti savo įgūdžius, pažinti šiuolaikinį šokį giliau  ir įgyvendinti individualius sumanymus rengiant šokio veiklas. Kiekvienas seansas bus užpildytas unikaliomis judesio ir kūrybinėmis veiklomis, per kurias dalyvaujantis artimiau susipažins patys su savimi, savo kūnu, mokysis juo pasitikėti ir juo veikti. Profesionalių šokėjų/pedagogų dėka laboratorijų metu bus jungiamas techninis/fizinis kūno parengimas, sveiko kūno sampratos analizavimas, kūno sandara, judėjimo galimybes, taisyklinga elgsena su juo ir pritaikymas, judesio psichologija ir jo ryšiai su žmogaus smegenimis, meninis ugdymas, analizuojamas atlikėjo ir žiūrovo santykis, gilinamos improvizacijos žinios, kūrybinis ugdymas. Bus mokomasi atrasti, sukurti ir išbandyti skirtingus choreografijos kūrimo metodus. ULNA tikslas kurti palankias sąlygas kiekvienos jaunos asmenybės saviraiškai ir savęs pažinimui, per judesį ir kūrybiškumą, skatinti domėtis šiuolaikiniu šokiu ir ugdyti profesionalius šokėjus, naują šokio kartą ir žiūrovą, tyrinėti, aktyviai veikti, numatyti, ieškoti ir atrasti, spręsti iššūkius, siekti savo tikslų, o tai geriausia daryti mokantis iš šokio profesionalų. Seminarų ciklą balandzio 15 d. atidaro Kauno šokio teatro AURA šokėja Julija Strupaitė. Jos seminare apsijungs įvairios šiuolaikinio šokio technikos, bus mokomasi dėlionės detalių, kurios seminaro pabaigoje taps viena choreografine visuma.

Tai pirmasis nuoseklus tokio pobūdžio šokio projektas Kauno mieste. 

ULNA yra atvira erdvė kūrybai ir edukacijai, įvairių kultūros ir meno disciplinų sąveikai, didelį dėmesį skiriant negalią turinčių žmonių įtraukimui į meninius-kūrybinius procesus, platforma jaunųjų choreografų-šokėjų meninėms iniciatyvoms. Savo veiklose didelį dėmesį skiria naujų formų tyrinėjimui, kūno pajautimui ir supratimui, į judesio veiklas įtraukia žmones su skirtingais fiziniais gebėjimais, rengia ir veda edukacines – socialines programas. Už savo edukacines veiklas 2022m.ULNA įkūrėja Indrė Puišytė Šidlauskienė apdovanota Lietuvos kultūros ministerijos premija. 

ULNA trupės edukacinėje erdvėje taip pat vyksta nuolatiniai šokio užsiėmimai vaikams, jaunimui ir suaugusiems, organizuojamos judesio stovyklos, judesio edukacijos šeimai. 

Registracija į seminarą čia.

Daugiau apie ULNA veiklas: https://www.facebook.com/ulnadance

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *