dabartis ŠOKIS ateitis

Daiva Kairevičienė

Lietuvos muzikos ir teatro akademija kviečia studijuoti šokį!

 Kovo 13d. ir 18d. vykdomas išankstinis priėmimas* į kas antrus metus renkamas šokio programos bakalauro studijas – klasikinio šokio ir šiuolaikinio šokio specializacijas.

 Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vykdomos šokio bakalauro studijos 2018 m. buvo puikiai įvertintos tarptautinių ekspertų. Nuolat tobulinamoje šokio studijų programoje ypatingas dėmesys skiriamas fiziniam, kūrybiniam ir teoriniam būsimų šokio specialistų parengimui. Padedami geriausių Lietuvos ir užsienio šokio pedagogų ir menininkų, jūs turėsite galimybę ugdyti gebėjimus įvairiuose šokio žanruose nuo floor work iki modernaus šokio, nuo klasikinio šokio iki kontaktinės improvizacijos ir įvairių gatvės šokio stilių. Studijų metu būsite skatinami derinti šiuo skirtingus judėjimo stilius, pasitelkdami patyriminės anatomijos studijas ir judesio analizės praktikas.

 Ugdydami šokėjus skatiname juos tapti fiziškai sąmoningus: suvokti esminius judėjimo principus ir ieškoti galimybių, kaip juos pritaikyti savo reikmėms. Kūrybinių dirbtuvių metu studentai gilinasi į šokio kompozicijos ir improvizacijos metodus ir kūrybines darbo strategijas. Teorinės šokio ir scenos menų studijos leidžia plačiau susipažinti su istorinėmis, estetinėmis ir kultūrinėmis šokio raidos ypatybėmis. Savo gebėjimus papildysite kitų scenos menų praktinėmis žiniomis, kurias įgyvendinsite kūrybinių projektų metu, bendradarbiaudami su savo ir kitų programų studentais bei programos socialiniais partneriais. O svarbiausia, jūs būsite skatinami galvoti ir veikti kaip menininkai, šokio ir šiuolaikinio meno lauke turintys savo unikalų braižą!

 Baigę šokio studijas LMTA absolventai gali jungtis prie profesionalių šokio trupių arba vykdyti kūrybinę veiklą kaip savarankiški kūrėjai. Studijų metu yra sudaroma galimybė studijuoti gretutines pedagogikos studijas, suteikiančias šokio pedagogikos pagrindus, leisiančius praplėsti savo profesines galimybes dirbant mokytojais formaliame ir neformaliame ugdyme.

Išanksitinis priėmimas į LMTA Šokio studijų programą vyks kovo mėn. 13d. – klasikinio šokio specializacija ir 18d. – šiuolaikinio šokio specializacija.

*   Birželio pabaigoje bus vykdomas pagrindinis priėmimas į LMTA Šokio studijų programą.

Viešas programos pristatymas, supažindinimas su stojamųjų egzaminų reikalavimais ir atsakymai į jums svarbius klausimus vyks sausio 21d. 12.00 val. Zoom platformoje, išankstinė registracija anketoje yra būtina.

Individualios nuotolinės konsultacijos vyks vasario 11d.,18d., 25d. ir kovo 4d. 12.00 val. Konsultacijos mokamos, išankstinė registracija yra būtina https://konsultacijos.lmta.lt/

Daugiau informacijos:

LMTA puslapis, @LMTA.lt, @LMTAdance

Kontaktai pasiteiravimui:

Dėl stojamųjų egzaminų turinio – Šokio ir judesio katedros vedėjas Andrius Katinas, tel. +370 617 77892, el. p. andrius.katinas@lmta.lt, @LMTAdance

Dėl stojamųjų egzaminų formaliųjų reikalavimų – vyr. specialistė priėmimo klausimams Viktorija Papievė, tel. +370 650 68648, el. p. priemimas@lmta.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *