„Metų debiuto“ premija apdovanotas šokio menininkas Adrianas Carlo Bibiano

Lietuvos Kultūros ministerijos kasmet skiriama „Metų debiuto“ premija šiemet atiteko Šiuolaikinio šokio asociacijos nariui – šokėjui, choreografui ir pedagogui Adrianui Carlo Bibiano. Ši premija skiriama už geriausią jaunojo menininko arba jaunųjų menininkų kolektyvų debiutą profesionaliojo meno srityje, išsiskyrusį kūrybiniu novatoriškumu ir gerai įvertintą profesionalių meno vertintojų.

Daugiau nei aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis Adrian Carlo Bibiano gimė Kanadoje, augo Meksikoje, kur ir susidomėjo šokiu. Kūrėjas ilgą laiką įkvėpimo sėmėsi gatvės šokiuose, teatre ir šiuolaikiniame šokyje, kol galiausiai, dirbdamas su tokiomis šokio trupėmis kaip „Cía. Médula“ ir „La Quinto Danza y Teatro“, atrado savitą požiūrį į judesį. Šiuo metu A. C. Bibiano kūrybinis kelias tęsiasi Lietuvoje: jis šoka ir kuria choreografiją tarpdisciplininiuose teatro, šokio ir šiuolaikinio cirko projektuose,  taip pat visada yra pasiryžęs padėti studentams bei dalintis savo žiniomis su šokio bendruomenės nariais.

A. C. Bibiano 2022-ieji buvo itin sėkmingi ir kūrybiški metai. Kartu su šokio trupe „Nuepiko“ pristatė šokio spektaklį „Niekur, bet ne čia“, drauge su choreografu Mariumi Piniginiu sukūrė šokio spektaklį „Kūnai“ Juozo Miltinio dramos teatre, metų pradžioje kartu su šokėju ir choreografu Arūnu Mozūraičiu sukūrė šokio spektaklį „Pakankamas atstumas“.  „Metų debiuto“ laureatas taip pat užsiima aktyvia pedagogine veikla – Kauno kultūros centre veda užsiėmimus šiuolaikinio šokio profesionalams, senjorams bei žmonėms su specialiaisiais poreikiais. Šiemet jis tapo tarptautinio projekto „Dance Well“ (Parkinso liga sergančių žmonių judesio dirbtuvės) narys.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *