Scenos meno atlikimo psicholigijos seminaras su Ugne Peištaraite

Seminaro metu kalbėsime apie perfekcionizmą ir kaip tai siejasi su pervargimu, motyvacija, kūrybiškumu, nerimu, valgymo sutrikimais bei fizine ir psichologine sveikata. Diskutuosime ar perfekcionizmas naudingas (o gal net būtinas?) šokėjo specialybėje (apytiksliai 50% šokėju yra perfekcionistai). Susipažinsime su labiau ir mažiau naudingomis perfekcionizmo rūšimis, jo daroma įtaka šokio atlikimui, apžvelgsime statistinius duomenis kaip perfekcionizmas veikia šokėjus pasaulyje. Taip pat, mėginsime šias žinias pritaikyti praktikoje galvodami kaip „blogą“ perfekcionizmą paversti „geru“. Seminaro dalyviai bus supažindinti su įvairiomis psichologinėmis strategijomis tai atlikti. Renginyje laukiami visi besidomintys, tačiau turinys labiausiai naudingas į šokio specialybę panirusiems žmonėms – būsimiems ir esamiems profesionalams, pedagogams ar choreografams, bei kitiems specialistams norintiems geriau suprasti šokėjų psichologinius procesus. Seminaro formatas yra ganėtinai laisvas, dalyviai kviečiami bet kada klausti, pasiūlyti savo perspektyvą ar pasidalinti patirtimi.

Tyrėja, edukologė ir pianistė Ugnė Peištaraitė šiuo metu dirba dėstytojo asistente Karališkame Muzikos Koledže Londone. Ten įsikūrusiame Atlikimo Mokslo Tyrimų Centre (AMTC) ji taip pat atlieka doktorantūrinį tyrimą, kuriuo siekia išsiaiškinti kaip muzikantų emocinis intelektas gali padėti jiems siekti geresnių sceninių rezultatų. Nors tyrimas koncentruojasi ties muzikantais, Ugnės bei AMTC mokslinė veikla aprėpia įvairiausių sričių atlikimą –  šokį, sportą, performatyvų meną, verslą, mediciną, edukaciją, ir t.t. Savo tyriminę veiklą Ugnė publikavo moksliniame žurnale Frontiers bei pristatė Kembridžo, Melburno, ir Šefildo universitetuose. Ugnė yra kasmet kviečiama pravesti paskaitą apie emocinio intelekto įtaką atlikėjams Londono Imperatoriškame Koledže.

SEMINARO KAINA 7 eur
BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA –> https://forms.gle/p1jgRvHr3GjnUmx28
Seminare gali dalyvauti tik asmenys turintys galimybių pasą. Jeigu bus paskelbtas renginių ribojimas seminaras vyks nuotoliniu būdu. 
Seminaras vyks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Sluškų rūmuose. 

Asociacijos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *